Nyhedsbrev juni 2018 fra Nikolaj Bøgh

Et år til valget

Af Nikolaj Bøgh, folketingskandidat, Frederiksberg Slotskreds
Der er nu sandsynligvis knap et år til folketingsvalget, som skal holdes senest i juni 2019, men som de fleste regner med kommer lidt før det. Der er meget på spil både for regeringen, som naturligvis går efter at beholde magten, selvom der har været mange udfordringer undervejs og det indimellem har set tungt ud med at nå gode politiske resultater.
Men også for Mette Frederiksen som ny socialdemokratisk partileder og leder af en opposition med mange forskellige politiske strømninger bliver det en kamp at få overbevist vælgerne om, at man er et troværdigt alternativ. Det bliver et meget spændende politisk år, og vi konservative vil kæmpe hårdt for, at den fremgang, der efterhånden har stabiliseret sig i meningsmålingerne, også vil kunne veksles til flere mandater på valgdagen. Vi har været igennem lidt af en ørkenvandring siden det katastrofale valgresultat i 2011, hvor vi blev mere end halveret fra 18 til otte mandater.
Bedre blev det ikke i 2015, hvor der forsvandt yderligere to konservative sæder i Folketinget ved det dårligste valgresultat i partiets godt 100-årige historie. Regeringsomdannelsen i november 2016 blev et vendepunkt, hvor det med ministerposter på tre centrale konservative holdningsområder og efterfølgende solidt og seriøst arbejde med fokus på at få politiske resultater igennem er lykkedes at overbevise en voksende del af befolkningen om, at vi stadig er garant for gode konservative holdninger.
Konservative skal vokse
Det har klædt os konservative at komme i regering igen, og vi går efter at fortsætte i regering efter valget. Det bliver en stor opgave at genvinde magten, men det er langtfra umuligt. Økonomien har det godt, de offentlige finanser er sunde, og de meget besværlige sager med skatte- og udlændingepolitik, der i lange perioder har gjort livet surt for regeringen, er for tiden skudt til hjørne. Selvom det i perioder har været meget vanskeligt for regeringen at få skabt resultater og navnlig at få samarbejdet med Dansk Folkeparti til at fungere, så er oppositionens føring i meningsmålingerne ret beskeden. Givetvis fordi oppositionen er et sammenrend af vidt forskellige partier, der er uenige om mange centrale spørgsmål, ikke mindst på udlændingeområdet.
Så det er langtfra usandsynligt, at regeringen og de borgerlige kan vinde valget igen, men først og fremmest skal der fokuseres på at skaffe et godt konservativt resultat. Det gør vi ved at fokusere på, at vi er et seriøst arbejdende regeringsparti, der går efter resultater og sørger for at fungere som det kit, der binder et ofte vanskeligt borgerligt samarbejde sammen. Vi skal være et større parti og vi skal igen have mulighed for at være tilstede på langt flere politikområder, hvis vi skal tilbage til tidligere tiders størrelse. Og det skal vi!
Fire hovedemner
Den centrale kampagne kommer til at fokusere på fire hovedemner, som vi ved interesserer potentielle konservative vælgere meget – hjælp og omsorg, når du har brug for det (sundhedspolitik), respekt for loven og vores fælles værdier (retspolitik og integration), lavere skat og virksomheder i vækst (erhvervs- og skattepolitik samt en god start for alle børn (børnepasnings- og folkeskoleområdet). Så dette er nogen væsentlige temaer for alle kandidater at fokusere på. Herudover kan der være andre relevante temaer, som har særlig lokal bevågenhed, eller som ligger særlig godt for den enkelte kandidat.
Her i Københavns Storkreds vil det således være vigtigt at sætte fokus på, at vi skal have stoppet den voldsomme omfordeling af midler til fordel for provinsen i form af øget udligning, udflytning af statslige arbejdspladser m.m., som har foregået til trods for, at der er godt gang i væksten i hele landet og at mange provinskommuner har et højere serviceniveau og borgerne et højere rådighedsbeløb, end vi kender det fra hovedstadsområdet.
Hjælp Frederiksberg i valgkampen
Lokalt bliver det meget centralt igen at få et konservativt folketingsmedlem valgt i Københavns Storkreds. Sidste gang mistede vi jo desværre mandatet, da Lars Barfoed ikke blev valgt, og det var første gang ”nogensinde”, at der ikke blev valgt en konservativ i Københavns Storkreds – og på Frederiksberg.   En folketingsvalgkamp er i høj grad en holdindsats, og jeg har gennem et stykke tid haft en mindre kampagnegruppe, der har arbejdet med planlægningen af den.
Nu er det imidlertid tid til at brede fokus lidt ud og engagere flere af vælgerforeningens medlemmer. Derfor håber jeg, at alle der har lyst til at høre mere om planerne for valgkampen og give en hånd med med stort og småt, vil kontakte mig enten på mail nibo04@frederiksberg.dk eller på telefon 24 26 09 25.  
Kampagnemøde den 21. juni
Desuden bliver der et indledende kampagnemøde hjemme hos mig på Arveprinsensvej 9, 2000 Frederksberg torsdag den 21. juni kl. 17-19.